Historien

Starten på et indisk eventyr

Gurdial Singh Padda

Med en rekke oppskrifter og et bredt utvalg av krydder i kofferten, kom Gurdial Singh til Norge tidlig på 80-tallet med et mål om å sjarmere det Norske folk. Lite visste han at dette skulle være starten på et langt og tradisjonsrikt eventyr.

Singh dynastiet vokser

Mukhtiar Singh Padda

"Når man står alene, er man sårbar. Når familien står samlet, blir du sterk" - sier Gurdial. Stafettpinnen ble sendt videre til sin sønn Mukhtiar som dedikerte livet sitt til å etablere en rekke indiske restauranter rundt omkring i Oslo.

Drømmen lever videre

Amrit Gill

Amrit Gill, Mukthiar sin datter er den tredje generasjonen som nå skal ta det Norske folk med på en kulinarisk reise. Med familiens støtte og et nytt perspektiv, er hun klar til å spre sitt sofistikerte preg og modernisme.

Trykk på bildet for å se flere bilder
New Delhi restaurant Oslo
Mukhtiar brukte sine dager etter skolen på restauranten og tok inn lærdom og mestret faget, samtidig som han studerte Restaurant og Matfag på videregående. Sammen med familien har Mukhtiar etablert mange folkekjære indiske restauranter som Bombay Brasserie på Egertorget på 90-tallet, og senest New Delhi i Øvre Slottsgate, og blitt et kjent ansikt for de som elsker indisk mat i Oslo. Mukhtiar var alltid påpasselig med å gjøre barna sine godt kjent med det indiske kjøkkenet, og hvilken rolle det spiller i kulturen. Amrit Gill, Mukthiar sin datter er den tredje generasjonen som skal by Oslo inn på en smaksopplevelse fra det India. Med familiens støtte og et friskt blikk, er hun klar til å sette sitt personlige preg på den indiske matopplevelsen og ta dere med på en kulinarisk reise som dere sent vil glemme.
Innvandrere gir millioner
Etter all den harde innsatsen Mukhtiar har lagt i å servere det Norske folk indisk mat, har han aldri glemt sin tilhørighet. Hvert år besøker Mukhtiar sine røtter og gjør sitt for å hjelpe de vanskeligerestilte. Mukhtiar har bidratt til å bedre helsen og skape arbeidsplasser ved å bygge sykehus, samt. sikre utdanning til mennesker med dårlige kår ved å bygge skoler. Alt dette med takken fra det Norske folk som gjentatte ganger besøker restauranten og bidrar til å gjøre verden til et bedre sted.
Amrit Gill er utdannet jurist. Etter at hun giftet seg med Anders Gill i 2018, bestemte de seg for å videreføre tradisjonen med å servere indisk mat til det Norske folk. Nå gleder Amrit seg til å ta dere i mot på Nimbu med sin sjarm og et smil om munnen. Etter å ha brukt 2 år på å sette sammen det perfekte kokketeamet, eksperimentere med menyen, funnet de beste leverandørene og kanskje et av Norges fineste lokasjoner; er hun klar til å ta Nimbu til topps som Norges beste indiske restaurant.

Tidligere restauranter

Familien har erfaring fra følgende historiske restaurant-etableringer, og vokser enda en gang med åpningen av Nimbu:
  • Natraj Indisk restaurant
  • New Delhi
  • Bombay Brasserie Egertorget
  • Bombay Darbar Egertorget
New Delhi Tjuvholmen