Kokketeamet

Executive Chef Surya

  • Chef Daljit Singh fra filmen The Expendables
  • Her briljerer Chef Daljit fra en middag til filmen The Expendables sammen med Jason Statham, Jet Li, Sylvester Stallone og mange flere.

Executive Chef Surya kommer fra den sørlige delen av India, Tamil Nadu, Chennai. Født i en kokkefamilie, med en far som har vært sjefskokk i 35 år som inspirasjon, så var det et naturlig steg å følge pappas fotspor og bringe frem visjonen og arven som ble gjenforlatt i India.

Han ble uteksaminert i matproduksjon og fortsatte senere med sin grad i hotelladministrasjon ved et av de beste institusjonene i India, IHM -  Chennai.

I etterkant  ble han valgt inn i en prestisjetung Post-Graduate lederskole kalt OCLD (Oberoi school of learning and development iNew Delhi) mot mer enn 30000  kandidater som søkte på rollen med kun 6 plasser. Oberoi er sett på som Ivy-League innenfor kokkebransjen.

Hans rolle i Oberoi hotellkjede var en milepæl da han fikk kokkelere for politikere, kjente skuespillere og presidenter (blant flere). I løpet av denne perioden ble Surya trent av Michelin-stjerne kokk Vineet Bhatia fra Storbritannia. Surya gikk videre til å bli sjefskokk på en luksusyacht for de aller rikeste.

Surya valgte deretter å dra til et større skip for å utforske verden og råvarene som finnes ved å ta del i Carnival Cruise Lines i Miami, FL USA.

Han var ansvarlig for bankettkjøkkenet på Grand Hyatt Hotel, Doha, Qatar med ansvar for eksklusive arrangementer som kongelige bryllup, ambassadelunsjer, bedriftsarrangementer og my mer. Derfra gikk veien videre til Classic Catering i Dubai hvor han åpnet og ga konsultasjon til flere nyåpninger rundt omkring i landet. Tilslutt ble stoppestedet Norge hvor han var med på åpningen av The Feast, sør-indiskrestaurant i Sarpsborg før siste stoppested ble Nimbu.

Surya har bidratt med mange nye signatur-retter opp igjennom sin karriere, blant annet hans frokost-dosa, en indisk «pannekake» med dosa crisp og toppet med posjert egg og gunpowder hollondaise.

Surya har blitt trent av profiler som hans egen far Chef Asokan.
Anerkjente navn og personer Surya har som mentor består av Chef Parvinder Bali og Chef Soundarajan.

Hans inspirasjon er Chef Vineeth Bhatia, Chef Ravitej Nath,Rohit Gambhir, Johnson Cbenezer, Thomas Keller, Danielle Humm, Mauro Colagreco, Grant Achatz og Gaggan Anand. Chef Surya tror på mindre prat og lar heller teknikkene og duftene stå for snakkingen.

Suryas stil er enkle autentiske indiske matoppskrifter presentert på en intrikat måte med bruk av farger, unike smaker og råvarer. Vi gleder oss til å se hvilke kombinasjoner Surya har på lager til det Norske folk!

Trykk her for å reservere Chef's Table
The Expendables Hollywood Chef

The Expendables

Her står Chef Daljit med menyen som han har laget for innspillingen av filmen The Expendables

Master Chef Nimbu

Master Chef

Her er Chef Daljit fra Master Chef Ukraina i 2011

Kokkeshow

Kokkeshow

Her viser Chef Daljit hvordan man kan filetere Torsk

Trykk på bildet nedenfor for å åpne bildegalleri

Chef Rohan og Chef Rajendra

Chef Devendra

  • Chef Rajendra
  • En fokusert Rajendra

Chef Devendra har erfaring fra anerkjente spisesteder rundt omkring i verden. Fra New Delhi Fortune hotel som curry chef, til Sangam i Tyskland og hele veien til luksuriøse Moti Mehal Deluxe i Dubai, de forente arabiske emirater.

Er det én ting Chef Devendra kan, så er det å lage fantastiske curry-retter. Chef Devendra er glad i Japansk fusion og du vil se glimt av hans kreativitet på Nimbu sin a la carte. Fra råvare til råvare strever Chef Devendra alltid etter nye måter å ta en rett til neste nivå på.

Chef Gautam

Chef Gautam har lang og verdifull erfaring til tross sin unge alder. Fra Golden Palms Himachal til Sangam i Tyskland; har Chef Gautam jobbet profesjonelt som kokk i over 15 år. Gautam er en dyktig lagspiller og har alltid et smittende smil om munnen.

Hva enn laget trenger av hjelp, vet de til enhver tid at Chef Gautam er å regne med. Å ikke la seg stresse er en av de viktigste egenskapene til en kokk, uansett hvor mye som skjer på kjøkkenet; og dette har Chef Gautam mestret med sin tolmodighet, finesse og arbeidsvilje. Chef Gautam tar ofte over stafettpinnen uavhengig av arbeidsoppgave og dette setter de andre kokkene ekstremt stor pris på.

Chef Gopal

Chef Gopal er Nimbu sin tandoor-spesialist og har jobbet for mange kjente restauranter igjennom sin kokkekarriere. Etter lang fartstid i bransjen vet Chef Gopal hvordan han skal håndtere de mest avanserte rettene som krever spesifikke temperaturer for en optimal matopplevelse.  

Chef Gopal er også vår sous vide-ekspert og holder et ekstra godt øye til all type mat som skal kvalitets-sjekkes før den blir dandert på tallerkenen. I Indisk matlaging er naan en av de mest kjente brødtypene som Nordmenn elsker å spise. Chef Gopal har vært med å skape flere av de forskjellige naan-typene på Nimbu sin meny og vi er stolte av å ha en slik kreativ sjel i kokketeamet.

Chef Ravi

Chef Ravi er Nimbu sitt nyeste tilskudd inn i kokketeamet. Ravi sin glade natur og tolmodighet med matpreparasjoner er noe som gjenspeiles på tallerkenen. Chef Ravi har blant annet jobbet i andre indiske restauranter i Europa, og det vises sterkt på fremgangsmåten og utførelsen at det ikke er første gang Chef Ravi er inne på et indisk kjøkken. Chef Ravi står for de mer autentiske rettene og kommer gjerne med forslag til nye type ingredienser som kan være med på å løfte mat-opplevelsen. Fra tandoor til curry, så er Chef Ravi er "allrounder" som kan bidra der det trengs. I Nimbu sitt travle miljø passer hans ferdigheter utmerket inn i resten av kokketeamet. Det er dog ingen hemmelighet at Chef Ravi sin store lidenskap er de rettene som krever en Tandoor for å bli tilbredt til perfeksjon.

Chef Hakikat

Chef Hakikat er Nimbu sitt arbeidsjern. Fra lang fartstid som kokk i blant annet det Portugisiske militæret, står hardt arbeid og punktlighet øverst på Chef Hakikat sin agenda. Nimbu setter enormt stor pris på hans "consistency", noe som er "make it, or break it" i bransjen. Rettene skal smake det samme fra dag til dag og variansen skal være minimal fra kokk til kokk. Her kommer Chef Hakikat sin styrke til overflaten med konkrete arbeidsmetoder som avdekker de minste svakheter innad i teamet. Med hans modenhet og vilje til å forbedre, er det ingen tvil om at han har hatt en stor rolle i utviklingen til kokketeamet og hvordan kjemien blir gjenspeilet ut til gjestene.

Trykk her for å reservere Chef's Table