Krydrene

I indiske retter er det krydderblandingene som gir rettene ulik karakter og intensitet. Lager du maten selv, kan du bestemme hvor sterk du vil ha den. Nimbu har hentet en rekke håndplukket krydder fra forskjellige steder i India. Mange av krydrene Nimbu tar i bruk, har du sikkert ikke hørt navnet på engang! Dessverre selges ikke disse krydrene i Norge og er svært vanskelig å få tak i. Vi har dog laget en liste nedenfor hvor du kan hente inspirasjon til hvilke krydder du kan bruke i dine retter.

Middag til familien for under hundrelappen

I 2012 hadde vi et eksklusivt samarbeid med Rema 1000 med konseptet "Middag under hundrelappen - Indisk". Her delte vi noen hemmeligheter med det Norske folk.
Trykk her for å laste ned oppskriftshefte (pdf)
Vi gir dere et innblikk i hva slags krydder dere der hjemme kan bruke for å "spice" opp deres egne indiske hjemmelagede retter.

I kjøkkenskapet

Det indiske kjøkken er like fargerikt som det er smaksrikt – først og fremst på grunn av alt det fantastiske krydderet. Utvid kryddersortimentet i kjøkkenhylla med disse, så kan du diske opp med dine indiske favoritter når som helst!

Tandoori Masala

Garam Masala

Gurkemeie

Paprika

Rosmarin

Karri

Spisskummen

Kardemomme

Kajennepepper

Koriander

Sort pepper

Muskatnøtt hel